Uiensoep

4 uien
25 gr. boter
1 theelepel suiker
1 eetlepel bloem
1 1/2 liter bouillon
zout en peper
1 stokbrood
50 gr. geraspte kaas
De uien in ringen snijden. De boter smelten in een diepe pan, de uien en de suiker toevoegen en zachtjes bakken. De bloem even mee bakken en de bouillon er al roerend bijschenken. Zout en peper naar smaak erbij, de soep aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen. Van het stokbrood 4 plakken snijden, deze aan beide kanten bruin roosteren en met de helft van de geraspte kaas bestrooien. in 4 soepkommen een plak met kaas bestrooid stokbrood leggen en de soep erover schenken. De rest van de geraspte kaas over de soep strooien en onder de grill goudbruin laten worden. De rest van het stokbrood er apart bij serveren.
Agenda
- 25 mei Rondleiding Thijsse’s Hof
- 24 juni Voorlichtingsavond voor kandidaten
- 29 juni Open dag