Courgette in het zuur

2 uien
60 gram zout
0,5 liter inmaakazijn
250 gram suiker
2 litermaten courgettes (in dunne plakjes)
4 theelepels selderijzaad
2 theelegels mosterdzaad
1 theelepel koenjit
0,5 theelepel mosterdpoeder
Courgettes in dunne plakjes snijden (eventueel met keukenmachine), uien in dunne ringen snijden, toevoegen aan de courgettes, Alles flink met zout bestrooien en 2 uur zo laten staan. Daarna alles goed afspoelen met koud water en uit laten lekken. Overige ingrediënten samen aan de kook brengen, 3 minuten door koken op laag vuur, voeg courgettes en uien toe, pan van het vuur en 2 uur laten staan. Daarna alles weer koken, 5 minuten doorkoken, potten vullen.
Lekker door de sla!
Agenda
- 25 mei Rondleiding Thijsse’s Hof
- 24 juni Voorlichtingsavond voor kandidaten
- 29 juni Open dag